Győzelmi oszlopok:

Arcadius oszlopa ma egy római győzelmi oszlop töredéke, amely eredetileg Arcadius fórumán Konstantinápolyban áll. Flavius Arcaidus  győzelme emlékére állították 400-ban.Ez egy csaknem 4 méter átmérőjű és 47 méter magas emlékmű. Emelkedő szerpentinszalagján a győztes háború jeleneteit mintázták meg.Miután az oszlop földrengések következtében labilissá vált, és leomlása volt várható, a 16. vagy a 18. század folyamán lebontották, csak a vörös márványból készült talapzata maradt fenn.

Hasonló győzelmi oszlop: Siegessaule :A győzelmi csarnokot és oszlopot a porosz hadsereg Dánia felett aratott 1864-es győzelmének emlékére J. Heinrich Strack építész készíttette. 
Az 59 méter magas obeliszk csúcsán a 8,3 méter magas, győzelem istennő (a berliniek által csak 'Arany Elzának' nevezett) Victoria szobra áll, Friedrich Drake (1805–1882) szobrász alkotása. 
A római mitológia szárnyas istennőjének fején sisak, kezeiben marsallbot és babérkoszorú, amit a győztesnek készül átadni. 
Az újabb, Ausztria (1866) és Franciaország feletti (1871) diadalok tiszteletére (utólag) egy-egy vörös gránit (domborművekkel díszített) győzelmi oszlop lett az emlékmű győzelmi csarnokába építve.

 Siegessaule győzelmi oszlopa :

Készítette: Anett

A bejegyzés trackback címe:

https://humanosok.blog.hu/api/trackback/id/tr675253233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása