humanosok 2013.04.14. 11:37

Circus Maximus

Circus_Maximus.jpgItt látható a Circus Maximus mostani fényében .Még több képért ide katt -> www.keresztenymagyarorszag.hu/kepgaleria/normal/63

Ez egy ókori aréna ami szórakoztatásra használt hely volt Rómában. Rómában az első etruszk király használta ezt szórakoztatás céljából. A legelső megrendezett játék úgynevezett római játékok. Róma első etruszk uralkodójának köszönhető ez. A helyet használták játékokra és fesztiválokra is egyaránt. Majd később bővítették a férőhelyet 500 ülőhellyel.

hu.wikipedia.org/wiki/Circus_Maximus   -> további infókat itt olvashatsz! 

cirkusz.jpg A képen egy vízi színpad látható ez hasonlít legjobban a Budapesti cirkusz vízi színpadjához.

A cirkuszokat manapság csak szórakoztatás szempontjából használják. Sok helyről jönnek ide a Budapesti színpadra külföldről. A Cirkusz nagy férőhelyes körülbelül 2000- 3000 férőhelyes. ( erről nem találtam konkrét információt). A Fővárosi Nagycirkusz abban különbözik a régitől hogy itt nincsenek fesztiválok és lóversenyek, csak szórakoztatás szerepel különböző artistákkal állatszelidítőkkel ...stb.
www.fnc.hu <- itt található a cirkuszról a történet a második világ háború utánig. 
Írta : Nagy Andrea :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://humanosok.blog.hu/api/trackback/id/tr635221970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása